Ma-vrij: voor 17:00 uur besteld = morgen geleverd

| Gratis verzending vanaf 25,-

Menu

Pasjes verliezen voorkomen

december 8, 2022 | Algemeen

Het kwijtraken van je pasjes is gewoon erg vervelend. Daar sta je in de kledingwinkel om die gave jas te betalen en dan lukt het je niet om je bankpas te vinden. Of het gebeurt je thuis als je eindelijk in die webshop voor gietvloeren wat moois uitgezocht hebt. Je gooit de inhoud van je tas op z’n kop en gaat al je broekzakken langs, maar je pasje blijft zoek. Of het nu om een bankpas, klantenpas of ledenpas gaat, het verliezen van een pasje brengt je in de problemen. Wat kun je doen om dit te voorkomen?

Tips tegen het verlies van bankpasjes

Met name het kwijtraken van belangrijke pasjes, zoals een bankpas of een identiteitspas, heeft nare gevolgen. Je bent om te beginnen onthand. Je kunt niet meer doen wat je wilt. Een gietvloer kopen, jezelf identificeren op het vliegveld of punten sparen bij de supermarkt is er niet meer bij. Als je de pas niet terugvindt, moet je waarschijnlijk een nieuw exemplaar aanschaffen en dit kan geld kosten. Daarnaast ben je tijd kwijt met het zoeken en aanvragen. En dat is balen. We geven je daarom drie belangrijke tips tegen het verliezen van je pasjes:

  1. Gebruik een pasjeshouder om je pasjes in op te bergen en bewaar deze op een vaste plek, bijvoorbeeld in een bepaald vakje in je jas of je tas. Een pasjeshouder houdt je pasjes netjes bij elkaar. Daarnaast beschermt hij je kostbare pasjes tegen buigen en breken. Bepaalde modellen bieden bovendien RFID beveiliging tegen het ongewenste scannen van de chip ;
  2. Ga bewust om met je pas. Let er goed op waar je hem neerlegt of in stopt. Door je oplettendheid zul je beter onthouden waar je hem gelaten hebt. Maak het jezelf gemakkelijk en bewaar je pasje altijd op dezelfde plek;
  3. Bevestig een tracker aan de pasjeshouder. Hiermee kun je jouw verloren spullen eenvoudig en snel terugvinden als je ze toch kwijtraakt.

Je verloren pasje zoeken

Ben je jouw pasje verloren? Dan helpen de volgende tips bij het opsporen ervan:

  1. Blijf rustig en denk aan het moment dat je het pasje voor het laatst zag. Start je zoektocht op die locatie;
  2. Ga na waar je na die tijd zoal geweest bent en zoek ook op die plekken. Misschien vind je hem wel terug op die mooie troffelvloer in de vergaderzaal op je werk;
  3. Schakel de hulp van je familie en vrienden in;
  4. Doe aangifte bij de politie;
  5. Meld de vermissing van je bankpas bij jouw bank en laat je pas voor de veiligheid blokkeren;
  6. Gebruik online tools, zoals de website verlorenofgevonden.nl;
  7. Zoek je pasje met behulp van de bluetooth tracker die je er aan bevestigd hebt. Als je deze inschakelt begint hij te piepen en dan ga je gewoon op dat geluid af.

Verder kan het handig zijn om foto’s van je belangrijkste passen te maken. Mocht je een pas niet meer vinden, dan komt dit van pas bij de aanvraag van een nieuw exemplaar.